Datacenterkoeling

Duurzame koeling vanuit de bodem

Besparing tot 95% op energiekosten.

Datacenterkoeling is cruciaal voor het optimaal functioneren van alle werkprocessen die plaatsvinden in een datacenter. Gewoonlijk bevat een datacenter een grote hoeveelheid kritische apparatuur, zoals servers die veel warmte genereren. Zonder een koelsysteem zou de temperatuur in een datacenter daardoor hoog oplopen. De kritische apparatuur moet te allen tijde beschikbaar zijn en een nauwkeurige temperatuurregeling is daarom van ongekend belang.

Sterke groei aantal datacenters

Het dataverbruik via de mobiele telefoon stijgt enorm en steeds meer bedrijven gaan in de cloud (externe dataopslag buiten het eigen netwerk of computer) werken. Om al deze data te verwerken zijn er steeds meer datacenters nodig. In Nederland neemt het aantal datacenters daardoor sterk toe. Voorheen waren ze vooral geconcentreerd in de omgeving Amsterdam, maar ook in andere steden – waar veel technologische bedrijven gevestigd zijn – vestigen zich steeds meer datacenters.

Energieverbruik datacenter

Het continu koelen van datacenters waarin apparatuur staat met een enorme capaciteit leidt tot een enorm energieverbruik. Wij onderzoeken voor u hoe deze apparatuur het beste gekoeld kan worden op de meest duurzame manier. Al meer dan 150 projecten, zoals datacenters met servers en glasvezelverdeelstations (POP), zijn voorzien van een Geotherm koelsysteem. Dankzij onze ruime ervaring kunnen we voor ieder project een op maat gemaakt systeem realiseren. Door het gebruik van duurzame bodemenergie wordt de CO2 uitstoot drastisch verminderd en bespaart u tot 95% op de energiekosten.

Voordelen bodemkoeling

  • Geluidsarme systemen
  • Besparing van 95% op koeling t.o.v. traditionele airco
  • Enorme verlaging CO2 uitstoot
  • Toepasbaar voor elk systeem van elke grootte

Datacenterkoeling oplossingen

Data-compact
Bekijk de kenmerken
Warmte Koude Opslag (WKO)
Bekijk de kenmerken
Geotherm Systeem
Bekijk de kenmerken

Onze klanten

Storingen of problemen? Waar kunnen we je mee helpen?

Bel ons

Ma t/m vr van 9:00 – 17:00 bereikbaar.

Mail ons

Binnen 1 werkdag antwoord.

Bekijk ook

Datacenter koelen met duurzame bodemenergie?

En bespaar tot 95% op de energiekosten.