Geotherm Energy Systems. Het duurzame alternatief.

Het hoofdkantoor van Heinen & Hopman

Heinen & Hopman is wereldleider op het gebied van Maritieme Klimaatbeheersing. In 2006 is besloten om vanuit het pand aan de Zuidwenk in Spakenburg te verhuizen naar een gloednieuw onderkomen aan de Produktieweg te Bunschoten. Het gaat hier om een kantoorgebouw met een werkplaats en een magazijn/opslag. In het ontwerp is rekening gehouden met de roots van dit bedrijf. Zo zijn een hoop accenten vanuit de maritieme wereld overgenomen in het ontwerp. Een voorbeeld is de entree die in scheepsvorm is en bereikt wordt via een pier welke omgeven wordt door waterpartijen. Ook wat duurzaamheid betreft is er op de details gelet.

Onze oplossing

Door de toepassing van lage temperatuurs verwarming en passieve koeling met lucht in het kantoorgedeelte en vloerverwarming en – koeling in het fabrieksgedeelte is het sytsteem optimaal ontworpen voor duurzame installaties. Toegepast is een WKO van 60 m3/h inclusief 2 warmtepompinstallaties voor zowel werkplaats en magazijn als kantoor. Het WKO-doublet voedt beide technische ruimten.

Daarnaast zijn er 700 zonnepanelen van elk 240 Wp aangesloten op 7 SMA omvormers die zorgen voor een opbrengst van 182.000 kWh per jaar. Dit komt neer op 20% van het electraverbruik.

Duurzame energievoorziening nodig?

Wij denken graag met u mee over de mogelijkheden

Wij kennen de subsidiemogelijkheden en kunnen subsidies aanvragen voor onze klanten.

Ruben RuizendaalWerkvoorbereider