Geotherm Energy Systems. Het duurzame alternatief.

Het distributiecentrum van Vomar

Het distributiecentrum van Vomar Voordeelmarket in Alkmaar bevoorraadt 65 Vomar Voordeelmarkten. Het enorme gebouw, met een totaaloppervlakte van ruim 41.000 vierkante meter, vormt een essentiële schakel in de bedrijfsvoering van het bedrijf.

Vomar Voordeelmarkt speelt in op verschillende aspecten van duurzaamheid met efficiënt transport en duurzame afvalverwerking. Een volgende stap in de duurzame aanpak is het benutten van het immense dak van het distributiecentrum. Toen duidelijk werd dat de dakbedekking aan vernieuwing toe is, besloot Vomar Voordeelmarkt zonnepanelen te laten plaatsen.

Onze oplossing

Het dak, met een oppervlakte van 18.000 vierkante meter, wordt bedekt met ruim 4.150 265Wp polykristallijne zonnepanelen, uitgevoerd met 2125 SolarEdge P600 Power Optimizers. 31 SolarEdge 25 K omvormers transformeren de opgewekte energie tot wisselspanning. Met een capaciteit van 1.100 MWp heeft de zonne-installatie een hoog rendement en is de energielast fors verlaagd. Aangezien er veel vogels vliegen in de omgeving van het distributiecentrum is er een systeem geïnstalleerd dat de kans op vervuiling van de zonnepanelen minimaliseert, waardoor de opbrengst van de zonnepanelen bewaakt blijft. Er is een angstkreetsysteem geïnstalleerd dat middels het produceren van geluiden vogels verjaagd. Daarnaast straalt een laser over de zonnepanelen heen om vogels te verjagen.

Duurzame energievoorziening nodig?

Wij denken graag met u mee over de mogelijkheden

Met onze quickscan en constructieberekening weet u zeker dat uw dak geschikt is voor de installatie en bent u gegarandeerd van een optimale opbrengst.

Jeroen in 't AnkerProjectmanager